perjantai 27. heinäkuuta 2012

Metsämansikka-mustikkagrahampuuro

 Tulin illalla miesystäväni ja koiran kanssa mökille. Päivä oli ollut ihanan kesäinen. Lämmintä oli ollut 25 astetta päivällä. Nyt illalla klo 22 lämpötila oli laskenut ja mittari  näytti 18. Äsken kävimme lähimetsässä keräämässä puuroon mustikoita. Löysimme matkalla metsämansikoita. Olimme metsässä 40 min. Saimme litran verran marjoja, joista tein grahampuuroa. Tein puurosta ihanan marjaisan. Laitoin vettä 1.5 litraa ja marjoja litran. Puuro hautui liedellä kattilassa. Ennen saunaa söimme puuroa. Oli tosi hyvää ja marjaisaa. Laskimme, että puurossa oli marjaa noin 35-40 prosenttia.




Graham mustikkapuuro

4-6:lle

1
 l
vettä
n. 2
 dl
Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja                   
n. ½
 l
mustikoita
½-1
 dl
sokeria
    ripaus suolaa
Vispilöi grahamjauhot kiehuvaan suolaripauksella maustettuun veteen ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää mustikat ja hauduta edelleen miedolla lämmöllä 5-8 minuuttia. Mausta sokerilla.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä maidon kera.
Resepti: Kati Nappa


 Kuvat eivät tee oikeutta marjoille ja puurolle. Tätä herkkua jossa marjat ovat alle puoli tuntia sitten kerätty ei usein saa. Miesystäväni on joskus ostanut kaupan valmis mustikka grahampuuroa. Tänä vuonna haluan kerätä mustikoita niin paljon, ettei hänen tarvitse ostaa sitä kaupasta. Mustikka kuulema parantaa pimeän näköä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti